Hyppää sisältöön

Aikuisten kuntoutuskurssi

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Oulunkylä, Helsinki

Aikuisten kuntoutuskurssi on tarkoitettu Hemofiliayhdistyksen potilasjäsenille. Tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn parantaminen. Lisäksi pyritään motivoimaan aktiiviseen liikuntaan ja omahoitoon kipujen ehkäisemiseksi (nivelkivut ja liikerajoitukset huomioiden).

Ohjelmassa on ryhmämuotoista kuntoutusta ja vertaistukea. Neljän päivän aikana on monipuolista ohjattua liikuntaa, mm. tasapainoharjoituksia, allasjumppaa, kuntosalin käyttöä ja rentoutusta.


Kuntoutuskurssi järjestetään 12.9.-15.9.2023 Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa (Käskynhaltijantie 5, Helsinki) Helsingissä.

Hinta yhdistyksen jäsenille on 150 €.

Osallistujat kurssille valitaan hakemusten perusteella. Kurssille voi osallistua enintään 10 henkilöä. Toteutuakseen kurssille tarvitaan vähintään 6 osallistujaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 31.7 mennessä sähköpostilla info@hemofilia.fi.


Lähde mukaan aikuisten kuntoutuskurssille!

Kahden vuoden tauon jälkeen pystymme taas järjestämään kaikille aikuisille tarkoitetun kuntoutuskurssin.

Lähde siis panostamaan terveyteesi neljäksi päiväksi Oulunkylään Vantaanjoen rantamaisemiin. Se varmasti kannattaa! Vaikka sinulla olisi mitä tahansa nivelkipuja tai liikerajoituksia, niin nyt on hieno tilaisuus saada ammattimaista ohjausta monipuoliseen liikuntaan niillä edellytyksillä, joita itse kullakin osallistujalla on.

Kurssin aikana käydään kuntosalilla ja allasjumpassa, tehdään tasapainoharjoituksia, harjoitellaan tuolijumppaa, kehonhuoltoliikkeitä ja rentoutusta. Näiden lisäksi käymme myös ulkoilemassa ainakin kävellen joko sauvojen kanssa tai ilman. Kaksi vuotta sitten kokeilimme uutena lajina myös frisbee-golfia, jota varmaan jatkamme tälläkin kertaa! Neljässä päivässä ei välttämättä tehdä ihmeitä, mutta kurssilta toivottavasti löytyy jokaiselle kivoja ideoita omaan liikkumiseen. Näitä harjoituksia voi jatkaa myös kotioloissa kurssin jälkeen.

Kurssiin sisältyy liikuntaohjelman lisäksi täysihoito kahden hengen huoneissa. Päiviin ja varsinkin iltoihin jää myös sopivasti vapaata aikaa, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua osallistujaporukkaan, ja antaa tilaisuuksia monenlaiseen vertaistukeen.

Muistathan, että kurssilla on tilaa enintään kymmenelle osallistujalle. Huomioithan myös, että kurssin toteutuminen edellyttää vähintään kuutta osallistujaa, jotta saamme toteutettua kurssin mallikkaasti. Tähän asti kaikki osallistujat ovat olleet miehiä ja valtaosa heistä on jo eläkkeellä olevia, mutta sinne ovat toki tervetulleita myös naiset ja työikäiset.

Kurssipaikka on sama kuin kahdella edellisellä kerralla:

                          Oulunkylän Kuntoutuskeskus

                          Käskynhaltijantie 5, Helsinki

Kurssi alkaa tiistaina 12.9. ja päättyy perjantaina 15.9.2023

Lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksen lyhyine perusteluineen yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen: info@hemofilia.fi viimeistään maanantaihin 31.7.2023 mennessä. Yhdistyksen hallitus tekee valinnat saatujen hakemustan pohjalta.

Kuva kuntoutuskeskuksesta parkkipaikan suunnasta katsottuna.
Jaa somessa: