Hyppää sisältöön

Nimi- ja logokilpailu

Kansainvälisesti moni verenvuototauteihin keskittyvä potilasyhdistys on harkinnut nimensä muuttamista niin, että se kuvastaisi paremmin toimintaa kaikkia verenvuototauteja sairastavien hyväksi. Niin myös Suomen Hemofiliayhdistyksessä on tullut ajankohtaiseksi pohtia uusia vaihtoehtoja Hemofiliayhdistys-nimen tilalle. Nimen muuttamista pohdittiin jo vuoden 2022 kesällä, mutta se jäi hallituksen muiden kiireiden jalkoihin yhdistyksen assistentin irtisanoutuessa.

Maailmalta esimerkiksi Yhdysvaltojen Hemofiliayhdistys on vaihtanut uudeksi nimekseen National Bleeding Disorders Foundation (suom. Kansallinen verenvuototautijärjestö), ennen National Hemophilia Foundation (suom. Kansallinen hemofiliajärjestö). Tavoitteenamme on saada jäseniksemme myös muita verenvuotosairauksia, kuin hemofiliaa, sairastavia. Jotta toimintamme tavoittaisi yhä useammat verenvuotosairauksia sairastavat potilaat, olisi tärkeää, että nimemme koskettaisi koko kohderyhmäämme.

Hallitus on marraskuussa päättänyt, että uuden nimen ja logon tiimoilta järjestetään kilpailu, johon jäsenet saavat esittää ehdotuksiaan. Kilpailu käynnistyy helmikuussa ja sulkeutuu maaliskuun lopussa. Ehdotuksia otetaan vastaan sähköisesti yhdistyksen nettisivuilta ajankohtaista osiosta löytyvän linkin kautta. Hallitus käy annetut ehdotuksen läpi, ja voittaja selviää Vertaisviikonlopussa huhtikuussa jäsenten äänestyksen perusteella. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi ilmaisen osallistumisen haluamaansa tapahtumaan yhdelle henkilölle.

Osallistu kilpailuun ja ehdota yhdistykselle uutta nimeä ja logoa klikkaamalla tästä.

Anders Korpilahti