Hyppää sisältöön

Pääkirjoitus

Toukokuun lopussa saattoi ainakin Facebookissa huomata lauseen: ”Kulttuuriosallistuminen vahvistaa hyvinvointia sekä mielenterveyttä” (MIELI Suomen mielenterveys ry). Olen nyt tammikuusta alkaen työskennellyt kyseisen järjestön yhdessä Kriisikeskuksista. Eri puolella Suomea on kaiken kaikkiaan 22 Kriisikeskusta, joista saa keskustelutukea elämän vaikeissa tilanteissa.  Kulttuuriosallistumisen tähden en tänä vuonna ennättänyt Tanhuvaaraan. Seikkailin kesällä Liisa ihmemaassa -näytelmässä Toukkana ja Herttakuningattarena. Iloitsen kuitenkin siitä, että tänäkin vuonna Tanhuvaarassa oli hyvä määrä osallistujia.

Tätä kirjoittaessani kesäteatteritouhut ovat loppuneet ja ulkona näyttää satavan vettä – on tullut syksy. Hemofiliayhdistyksen syksyyn on viime vuosina kuulunut pikkulapsiperheille suunnattu perheviikonloppu. Perheviikonloppu kiertää eri yliopistosairaalakaupungeissa, tänä vuonna se pidetään Turussa. Syksyn tullen yhdistyksemme hallitus on myös hieman muuttunut ja päivittynyt; uutena jäsenenä on aloittanut Anders ja varapuheenjohtajana toimii Antti (Antero). Ja sitten on Emilia, yhdistyksemme uusi assistentti, hänestä enemmän itsensä kertomana tässä lehdessä. Hienoa, että meille on löytynyt ammattitaitoisia ja hyviä tyyppejä tehtäviinsä.

Mitä sinun syksyysi kuuluu? Kannustan itse kutakin hetkeksi pohtimaan, millaiset asiat lisäävät juuri sinun mielesi hyvinvointia näin syksyisin. Liittyypä iloa ja merkityksellisyyttä tuova elementti elämässäsi esimerkiksi liikuntaan, sosiaalisiin suhteisiin, hyvään uneen, hiljentymiseen, taiteen tekemiseen, käsitöihin tai muuhun itsensä toteuttamiseen, niin tee sitä. Hyvä mieli ei aina tule annettuna.

Jokainen mieli on tärkeä! Toivotan värikästä syksyä ja hyvän mielen hetkiä arkeesi, tervehdyksin entinen varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen Marja

Marja Koli