Hyppää sisältöön

Pääkirjoitus: yhteisöllisyyttä paikan päällä ja diginä

Kesä tarkoittaa varmasti monelle meistä sitä aikaa vuodesta, kun on mahdollisuus viettää enemmän aikaa läheisten ihmisten kanssa ja panostaa omiin yhteisöihin. Moni voi lähteä kesällä kauemmaskin, vaikka käymään tapahtumissa tai vierailemaan sukulaisilla, vaikkei arjen keskellä tähän yleensä olisi mahdollisuutta. On kuitenkin silti totta, että tämä ei ole mahdollista kaikille. Yhdistyksenä pyrimme tuomaan tapahtumia vuorotellen eri paikkoihin ympäri Suomea, mutta silti on olemassa aina joku jäsen, jolle ei ole halukkuudesta huolimatta mahdollista päästä paikan päälle mukaan.

Meille on tärkeää mahdollistaa yhdistyksen toimintaan osallistuminen mahdollisimman monelle halukkaalle. Tässä pääkirjoituksessa haluaisin ottaa esiin, että yhdistykseltä on mahdollista hakea tukea tapahtumiin matkustamisesta syntyviin matkakuluihin. Jokainen, joka kokee itse tarvitsevansa rahallista tukea matkakulujen kustantamiseen, voi vapaamuotoisesti hakea matkatukea ottamalla yhteyttä sähköpostitse info@hemofilia.fi osoitteeseen.

Tämän lisäksi virtuaalinen yhteisö on erityisen tärkeä niille jäsenille, jotka eivät pääse osallistumaan fyysisiin tapahtumiin esimerkiksi etäisyyden tai terveydellisten esteiden vuoksi. Yhteisön läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla ei ole pelkästään tiedon välittämistä jäsenille, vaan se on myös aktiivista vuorovaikutusta ja yhteisön rakentamista. Tämä virtuaalinen yhteisö tukee ja täydentää fyysisiä tapahtumia ja luo mahdollisuuksia yhteydenpidolle ympäri vuoden ja ympäri Suomen.

Instagram- ja Facebook-sivut sekä nettisivut ovat siten olennainen osa Suomen Hemofiliayhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen löytää Instagramista nimellä @suomen_hemofiliayhdistys ja Facebookista hakemalla Suomen Hemofiliayhdistys ry.

Mukavaa kesän odotusta kaikille!