Hyppää sisältöön

Pajulahti – Nuorten leiri 8 – 10.6.2022

Pajulahdessa havaittavissa sukupolven vaihdosta! 

Pajulahden urheiluopiston ammattitaitoinen henkilökunta otti kesäkuussa kahdeksannen kerran vastaan yhdistyksemme nuoret viettämään yhdessä aikaa erilaisten aktiviteettien parissa. Leirin osallistujissa oli selvästi havaittavissa nuorennusleikkausta. Nuoria tuli Pajulahteen eri puolilta Suomea. Edustusta tällä kertaa oli Helsingistä, Vantaalta, Kempeleestä, Haminasta, Oulusta, Lahdesta, Tampereelta, Hyvinkäältä ja Vihdistä. Osallistujista nuorimmat olivat yhdeksänvuotiaita ja kokenein leirikonkari oli 14 –vuotias. Olipa mahtava huomata, että leirin ensikertalaiset pärjäsivät mainiosti ja kokeneemmat kävijät opastivat heitä leirin saloihin. Leirikonkareista oli iso apu myös leirin vetäjille. Muutamaan otteeseen kysyttiin, että onko totta, että Manti ei ole täällä? Mutta hyvin me Jirin kanssa pärjättiin. Ainakin omasta mielestä. 

Sää oli välistä vähän epävakaista, mutta ohjelma oli taatun laadukasta ja monipuolista. Osallistuminen oliaktiivista ja kertaakaan ei kuulunut, että eikö voitas tehdä jotain muuta. Ohjelmasta vastasivat Pajulahden urheiluopiston ammattitaitoiset ohjaajat. He loivat jälleen kerran osallistujille sellaisen tapahtumakarusellin, että toimintaa riitti ja illalla uni maistui, ainakin leirinvetäjille. Tämän vuoden ohjelmassa oli totutusti käynti seikkailupuistossa. Kiipeily lähimaaston puissa on kestosuosikki, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Itsensä ylittämisiä nähtiin useita ja aika metsänsiimeksessä kului kuin siivillä. Sääskistä huolimatta. Yksi uusi harrastekokemus tuli niin itselle kuin myös leiriläisille. Tankofutis! Ihan huikean hieno kokemus ja onneksi ainoa ”tälli” pelissä sattui ehkä vähän liian innokkaalle leirinvetäjälle.

Nuorten leirin tavoite on tuoda yhteen hemofiliaa sairastavia nuoria ja heidän sisaruksiaan. Viettämään aikaa yhdessä, saamaan vertaistukea, uusia kavereita ja virikkeitä erilaisiin aktiviteetteihin. Osallistujilta saamamme palautteen perusteella voimme jälleen kerran todeta, että Pajulahden nuorten leiri on tarpeellinen kohtaamispaikka yhdistyksemme nuorille.

Kiitos jäsenille ja kumppaneille, jotka mahdollistavat omalta osaltaan toimintamme jatkuvuuden myös tulevaisuudessa. Mikäli sinua kiinnostaa ensi kesän leiri, niin rohkeasti mukaan toimintaan. Olet sitten ensikertalainen tai vaikka leirikonkari. Seuraa ilmoittelua Tiivisteessä ja Facebookissa. Mikäli sinulla on kysyttävää leiriin liittyen, niin olethan rohkeasti yhteydessä vaikka suoraan minuun antero.risto(at)hemofilia.fi.

Hyvää syksyä kaikille Tiivisteen lukijoille, toivottaa se varpaansa tankofutiksessa telonut.

Antero Risto