Hyppää sisältöön

Vuoden suosituin kesätapahtuma Tanhuvaarassa 27.-30.7.2023

Suomen kesä eteni heinäkuun loppuun, ja se tarkoitti vain yhtä asiaa – aika nauttia ulkoilusta, liikunnasta ja yhdessä olosta Savonlinnan kauniissa järvimaisemissa Tanhuvaaran Urheiluopistolla.

Suomen hemofiliayhdistyksen tapahtumien kestosuosikki veti taas runsaasti osallistujia paikalle. Kaiken kaikkiaan meitä oli 32 aikuista ja 17 lasta/nuorta. Mukaan mahtui niin vuotopotilaita kuin heidän perheitään ja läheisiään ympäri Suomen. Mukana oli useampi ensi kertalainen ja iso joukko jo useita vuosia käyneitä konkareita.

Heinäkuun 27. päivänä torstaina kokoonnuttiin perinteisesti alkuinfoon auditorioon, jossa käytiin läpi Tanhuvaaran talon tavat, paikat ja tapahtuman ohjelma. Tänä vuonna ohjelmassa oli perinteisten liikuntamuotojen lisäksi seinäkiipeilyä, puistogolffia, kaupunkitaistelua, melontaa, suppailua, polkuautokisailua, zorbing-palloilua ja laaja kattaus koko perheen sisäpelailuja. Tänä vuonna sää oli hiukan sateinen, joka aiheutti joitain pieniä muutoksia ohjelmaan. Mutta pääosin taivas aukesi aina ulkoharrasteiden ajaksi.

Vuosien kokemuksen perusteella olemme saaneet hiottua viikonlopun ohjelman Tanhuvaaran ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa sopivaksi kaikille. Monesti samaan aikaa järjestettiin kahdenlaista ohjelmaa, joten jokainen sai valita kumpaan osallistuu. Myös aikataulun tauottaminen oli huomioitu hyvin, joten kaikkeen ohjelmaan kerkesi osallistumaan kiirehtimättä.

Iltaisin kokoonnuttiin aina yhdessä iltapalalle keskustelemaan ja vaihtelemaan kuulumisia vanhojen, sekä uusien tuttujen kanssa. Joka vuoden suosikki, ilta rantasaunalla, piti taas pintansa ja keräsi ison joukon saunomaan, uimaan ja grillailemaan kauniin Suurijärven rantaan.

Kesätapahtuma ei ole pelkkä ulkoilu- ja liikuntatapahtuma. Vaikka se toki kannustaa osallistujia löytämään liikunnan ilon juuri siinnä muodossa, jossa se itselle parhaiten sopii, on se myös mahdollisuus luoda uusia tuttavuuksia ja ystäviä, saada ja antaa vertaistukea ja jakaa iloa yhteisön kesken. Yhdistystoiminta, tapahtumat ja vertaistuki ovat kaikki erittäin tärkeitä osia yhteisön hyvinvointia, sekä toimivat yksilön elämänlaatua edistävänä voimana. Ne tarjoavat monia etuja, jotka vaikuttavat positiivisesti ihan jokaiseen.

Hallitus kerää palautetta tapahtumista edistääkseen suunnittelua jäsenten toivomaan suuntaan. Onneksi palautteen antoon osallistutaan aina aktiivisesti. Tänä vuonna miltei 80% osallistujista vastasi palautteisiin. 100% vastaajista oli tapahtumaan tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen. 44% oli sitä mieltä, että ohjelma soveltui joltain osin itselleen erittäin hyvin, ja 42% hyvin. 89 % kertoi saaneensa itselleen tai läheiselleen uusia esimerkiksi nivelterveyttä tukevia liikuntamuotoja, joita voisi jatkaa omassa arjessa.

Kesätapahtuman kruunasi viimeisenä päivänä perinteiseen tapaan kisailtavat lomaolympialaiset, jossa kilpaillaan koko porukalla joukkueittan ja otetaan leikkimielisesti mittaa toisistaan erilaisissa tarkkuutta ja nokkeluutta vaativissa kisailuissa. Sen jälkeen onkin aika päättää pitkä viikonloppu maittavaan lounaaseen, sanoa heipat ja aloittaa kotimatka, sekä ensi vuoden tapahtuman suunnittelu.

Kiitos kaikille osallistujille ja Tanhuvaaran ammattitaitoisille ohjaajille. Nähdään!

Psst… Pistäkäähän jo ensivuoden kalenteriin tärkeät päivämäärät ylös. Valmistaudu liikkumaan, rentoutumaan ja nauttimaan Savonlinnan maisemissa! Vuoden 2024 Tanhuvaaran kesätapahtuma järjestetään 18.–21. heinäkuuta

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja nähdään tapahtumissa!

Jiri Lamposaari