Hyppää sisältöön

Yhteisöllisyyden vahvistamista ja tietoa verenvuotosairauksista: Vertaisviikonloppu 2024

Suomen Hemofiliayhdistyksen järjestämä Vertaisviikonloppu 2024 pidettiin Helsingin Scandic Simonkentän tiloissa 12.–14. huhtikuuta. Viikonlopun aikana tapahtuma kokosi yhteen 58 jäsentä, jotka saapuivat paikalle ympäri Suomea. Viikonlopun aikana osallistujat saivat mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan, oppia uutta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Perjantai: Senioritapaaminen ja Asiantuntijaluentoja

Viikonlopun avasi perjantai-iltana senioritapaaminen, jonka aikana kokeneemmat jäsenet pääsivät tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan ajatuksia kahvittelun merkeissä. Tämän jälkeen lääkäri Heidi Danielson luennoi tapaamiseen osallistuneille aiheenaan tekonivelleikkaukset. Kaikille yhteinen osuus avattiin hallituksen lääkärijäsenen Anna-Elina Lehtisen luennolla verenvuotosairauksien mullistuksista. Illan päätteeksi osallistujat pääsivät nauttimaan yhteisestä illallisesta ja tutustumisesta toisiinsa rennossa ilmapiirissä.

Lauantai: Tietoa, Pistos-opetusta ja Vapaa-aikaa

Lauantain ohjelma oli täynnä tietoa ja käytännön opetusta. Aamupäivällä sairaanhoitajat Kirsi Huuhtanen ja Tiina Vuorinen opettivat halukkaille pistostekniikoita, ja osallistujat pääsivät kokeilemaan pistämistä ammattilaisten opastuksella. Tämän jälkeen Virosta saakka meille luennoimaan saapunut lääkäri Mariken Ross kertoi toteuttamastaan projektista, jonka tavoitteena oli lisätä tietoisuutta verenvuotosairauksista naisilla. Aihe on ollut pinnalla jo hetken aikaa kansainvälisissä tapahtumissa, joten oli hienoa saada Vertaisviikonlopun ohjelmaan luento sen tiimoilta.

Lounaan jälkeen kuultiin luento sosiaalietuuksista ja työskenneltiin pienryhmissä yhdistyksen strategiaan liittyvien aiheiden parissa. Yhdistyksen vuosi- ja vaalikokous valitsi kaksi uutta jäsentä hallitukseen. Heistä kuulette varmasti vielä lisää syksyllä, kun uusi hallituskausi pääsee alkamaan!  Yhdistyksen nimenmuutoskisa tuli myös päätökseen ja uudeksi nimeksi valikoitui Verenvuotosairaudet ry. Uusi nimi astuu voimaan PRH:n hyväksyttyä muutoksen, tiedotamme tästä jäsenistöä asian tullessa ajankohtaiseksi.

Tämän jälkeen oli muutama tunti vapaa-aikaa esimerkiksi pyöriä kauppakeskuksissa tai nähdä Helsingin keskustaa. Tapahtumapaikan keskeinen sijainti saikin kehuja osallistujien joukossa.

Lauantaihin saatiin mukaan myös ainoastaan nuorille suunnattua tekemistä lääkäri Satu Långströmin luennon merkeissä, jonka jälkeen nuoret pääsivät kokeilemaan Megazone-laserpeliä Salmisaareen.

Päivän lopuksi kaikki pääsivät nauttimaan illallisesta ja loistavasta taikashowsta, jonka tarjosi mentalisti Kalle Tahkolahti.

Sunnuntai: Koulutuspäivä yhteistyökumppaneiden kanssa

Viikonlopun päätteeksi sunnuntaina järjestettiin koulutuspäivä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kuulimme pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa yhteistyössä valituista aiheista, kun estradi annettiin vuorotellen Novo Nordiskin, Sobin, CSL Behringin ja Rochen edustajille. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille inspiroivasta päivästä!

Sitten Vertaisviikonloppu 2024 oli virallisesti paketissa ja osallistujat pääsivät kotimatkalleen uusien tietojen ja kohtaamisten kera. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana!